Videoconsult via skype

Veel van mijn patiënten wonen door geheel Nederland en België en het is niet altijd mogelijk om -vanwege de lange afstand- naar de praktijk te komen. Ook kan het voorkomen dat het voor de patiënt té belastend is om te reizen of lang onderweg te zijn. Daarvoor is er de mogelijkheid om af te spreken voor een videoconsult via skype.

Via het contactformulier kunt u aangeven dat u voorkeur heeft aan een videoconsult.

Ik neem daarna telefonisch, of via de mail, contact met u op voor een afspraak.

Het Videoconsult gaat op dezelfde manier als regulier in de praktijk: tijdens het consult neem ik de anamnese af en bepreek ik met u de therapie en de mogelijkheden. Na het videoconsult krijgt u binnen 2 á 3 werkdagen een uitgebreid schriftelijk verslag van het consult en alle relevante informatie mbt. de therapie.

Niet alle problematiek eigent zich voor deze “videoconsult via skype”-route. Mijn voorkeur gaat ervan uit dat ik de professionele relatie kan beginnen met het geven van de hand in mijn praktijk.

Daarna is het in veel gevallen mogelijk om vervolgconsulten per video te doen.

De tijdsduur, kosten en verslag van een videoconsult zijn gelijk aan dat van een regulier bezoek aan de praktijk. Kosten van een videoconsult dienen vooraf te zijn overgemaakt: deze kosten worden, net zoals het reguliere consult, geheel of gedeeltelijk door uw ziektekostenverzekering vergoed indien u aanvullend bent verzekerd.

Hoe krijgt u contact met mij via skype:

  1. Allereerst dient u de gratis versie van skype op uw computer te downloaden: ga daarvoor naar skype.com Voor een verbinding met mij is géén betaling aan skype nodig!
  2. Wanneer u skype hebt geïnstalleerd kunt u middels het vakje “zoeken naar skypegebruikers” de verbindingsmogelijkheid met mij vinden door de skypenaam van de praktijk in te vullen: praktijk.althera
  3. Daarna moet u mij verzoeken u toe te voegen aan mijn skype contacten lijst: ik geef vooraf aan het consult mijn goedkeuring hieraan zodat we met elkaar kunnen ‘skypen’.

Van toepassing zijn de leverings- en betalingsvoorwaarden zoals op de site althera.nl zijn te lezen.