Medicinale paddestoelen bij de behandeling van kanker.

Medicinale paddestoelen zijn een bron van nieuwe farmacologische producten. Vooral de aanwezigheid van de talrijke polysacchariden met een antitumor- en immuunstimulerende werking ligt hieraan ten grondslag. De meeste van deze polysacchariden behoren tot de Beta-glucanen. Polysacchariden uit medicinale paddestoelen voorkomen oncogenese (gezwelvorming), hebben een antitumorwerking middels activering van het immuunsysteem en voorkomen metastase.

Medicinale paddestoelen tijdens een chemokuur.

Een chemokuur betekent een zware aanslag op uw lichaam en geest. Naast de meest bekende bijwerkingen zoals misselijkheid, haaruitval en vermoeidheid wordt ook uw immuunsysteem ernstig aangetast tijdens een chemokuur. Het gevolg zijn vaak ontstekingen en infecties.
Uw lichaam, of beter gezegd: uw immuunsysteem, vecht zelf óók tegen kankercellen door deze op te sporen en uit te willen schakelen. Door een chemokuur is het immuunsysteem soms zo verzwakt dat het al helemaal geen nieuwe kankercellen meer kan herkennen en uitschakelen.
Medicinale paddestoelen kunnen uw deficiënt immuunsysteem ondersteunen bij herstel. Daarnaast hebben medicinale paddestoelen een antibacteriële en antivirale werking wat bij een zwak immuunsysteem een extra stimulans is.

Medicinale paddestoelen binnen de niet-toxische tumortherapie (NTTT)

Niet-toxische tumortherapie (NTTT) is de behandeling van kanker met middelen en methodes die uw eigen afweer moet versterken. Daardoor kan de tumor effectiever worden bestreden door uw eigen afweersysteem of kan de gangbare, min of meer giftige, reguliere behandeling beter worden verdragen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een voedingsvoorschrift, reinigingskuren en tummorremmende- en immuunstimulerende medicinale paddestoelen.
De niet-toxische tumortherapie wordt meestal gebruikt in combinatie met uw reguliere behandeling.

Maatwerk.

Het therapeutisch gebruik van medicinale paddestoelen vereist maatwerk. Vaak worden vanuit de reguliere zorg medicijnen voorgeschreven die niet goed samengaan met medicinale paddestoelen. Denk hierbij aan immuunremmers, ontstekingsremmers, bloedverdunners, etc. etc. Veel medicinale paddestoelen hebben hun specifieke kwaliteiten en toepassing en kunnen, bij verkeerd gebruik, een averechts effect geven of juist de werking van reguliere medicijnen versterken. De stelling “baat het niet, schaad het niet” gaat bij therapeutisch gebruik van medicinale paddestoelen niet op. Tijdens de anamnese wordt uitgebreid ingegaan op uw huidig medicijngebruik.

Een therapeutische toepassing van medicinale paddestoelen staat niet op zichzelf. De toepassing van medicinale paddestoelen gaat vaak samen met een alkalisch dieet en een ontgiftingskuur. Daarnaast gebruik ik ook andere supplementen die de specifieke werking van medicinale paddestoelen versterken.