Mycotherapie: Toepassingen & mogelijkheden

In onze ‘westerse’maatschappij hebben we de nijging vooral naar de symptomen te kijken: vanuit de mycotherapie wordt naar het hele menselijke systeem gekeken. Het uitgangspunt van de mycotherapie is dan ook om de oorzaak van de ziekte te herkennen en deze te behandelen of uit te schakelen. Dit proces is binnen het verminderen van symptomen van groot belang.


Gezondheid uit de natuur

Medicinale paddestoelen hebben een natuurlijke werking!
Vanwege de grote toename van chronische- en welvaartziekten zoekt men steeds meer naar nieuwe en alternatieve therapieën: niet in de laatste plaats omdat bij een toenemend aantal mensen de reguliere medicijnen steeds minder effect hebben. Medicinale Paddestoelen bevatten tal van stoffen zoals beta 1.3 glucaan, lentines en polysaccharides. Deze stoffen bevorderen expliciet het afweersysteem, zijn antioxidant en hebben een gunstige invloed op tal van medische toepassingen.


De bijzondere eigenschappen van Medicinale Paddestoelen.

Medicinale Paddestoelen ondersteunen en herstellen het immuunsysteem, zijn tumor-remmend en hebben een celvernieuwend effect. Daarnaast hebben Medicinale Paddestoelen een positief effect bij preventie en behandeling van verschillende welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes, reumatische aandoeningen, allergieën, hypertensie en hart- en vaatziekten


Waarom Medicinale Paddestoelen?

Medicinale Paddestoelen worden in Azië al duizenden jaren gebruikt bij behandeling van ziekten en ter bevordering van het immuunsysteem. Steeds meer (Westerse en Oosterse) wetenschappelijke studies bevestigen de positieve bijdrage van Medicinale Paddestoelen bij behandeling (complementair) van oa. hypertensie, huidziekten, kanker, spijsverteringsproblemen, reumatische aandoeningen, allergieën, prostaat-problemen etc. Mede door dit wetenschappelijk bewijs krijgt de Mycotherapie binnen de reguliere klassieke Natuurgeneeskunde steeds meer voet aan de grond.


Mycotherapie als alternatieve (complementaire) behandeling bij kanker.

Onderzoek toont aan dat in Nederland ongeveer 70 % van alle mensen met kanker, naast hun reguliere behandeling, ook alternatieve zorg zoeken. Het merendeel van deze mensen durft daar echter niet met zijn, of haar, oncoloog over te praten. Dat tussen de klassieke en alternatieve geneeskunde steeds vaker bruggen worden geslagen, komt in de allereerste plaats door ú; de patiënt zelf, die actief op zoek gaat naar manieren om de bestaande behandelingen te ondersteunen.
Jaak Ph. Janssens, oncoloog en auteur van het boek ‘de Borstkankerplaag’ vindt dat kankerspecialisten de ogen open moeten houden voor andere therapieën. Jaak Ph. Janssens: “Wat de klassieke geneeskunde te bieden heeft is een gouden zaak: men heeft goede behandelingen, maar tot op een bepaalde hoogte… en niet voor alle patiënten. Dat we niet álle kankers kunnen genezen is al één argument om open te staan voor alternatieve en complementaire behandelingen”.
Mycotherapie ondersteund het immuunsysteem, is tumorremmend en bevorderd het celvernieuwend effect in ons lichaam.
Hoewel met Mycotherapie uitzonderlijk goede resultaten worden geboekt vervangt deze niet de reguliere therapie welke door uw oncoloog is voorgeschreven of wordt toegepast.


Mycotherapie als ondersteuning ná chemobehandeling.

Niet gewoon moe zoals je bent als je veel gedaan hebt, maar uitgeput zonder duidelijke oorzaak. Van de reguliere behandelingen tegen kanker wordt iedereen moe, maar eenderde van de mensen die ooit kanker hebben gehad blijft ernstig vermoeid. Ze worden daardoor sterk belemmerd in hun dagelijkse functioneren.
Naast de enorme vermoeidheid speelt ook de achteruitgang van het immuunsysteem een grote rol binnen de nasleep van chemo-of radiotherapie. Door de chemo krijgt het immuunsysteem een enorme aanslag te verwerken vanwege de immuunremmende bijwerking van de chemo- of radiotherapie. Ook de leukocyten (witte bloedlichaampjes) krijgen het zwaar te verduren door een reguliere chemo- of radiotherapie. De aanwezige polysaccharides en lentines in medicinale paddestoelen zorgen ervoor dat het afweer/immuunsysteem zichzelf kan herstellen waardoor langdurige bijwerkingen van de chemo- of radiotherapie significant kunnen worden verminderd.


Mycotherapie als ondersteuning bij behandeling van ouderdomskwalen.

Ouderdom komt meestal met gebreken. Ouderdomskwalen en cognitieve problemen kunnen het leven van oudere mensen behoorlijk op z’n kop zetten. Medicinale paddestoelen kunnen een goede ondersteuning geven bij deze problemen. Zo kunnen zij ondersteuning geven bij behandeling van reumatische aandoeningen, diabetes, osteoporose, hoge bloeddruk en cognitieve degeneratie. Daarnaast hebben medicinale paddestoelen een zeer gunstige invloed op het immuunsysteem, nier- en leverfuncties en tal van andere processen in ons lichaam. Bijzonder aan Medicinale paddestoelen is ook dat een aantal van hen antiviraal en antibacterieel (antibioticum) zijn. Een goede combinatie van de juiste myco-supplementen geeft basis en ondersteuning aan een gezonder leven.