Medicinale paddestoelen bij de behandeling van reumatische aandoeningen.

De toepassing van medicinale paddestoelen bij de drie meest voorkomende reumatische aandoeningen, te weten Reumatoïde Artritis, Jicht en Fibromyalgie, staat steeds meer in de belangstelling. Vooral een combinatie-toepassing van verschillende medicinale paddestoelen kan een positieve bijdrage leveren aan de vermindering van inflammatoire processen en aan de ontregeling van het immuunsysteem.

Een therapeutische toepassing van medicinale paddestoelen bij reumatische aandoeningen vraagt om maatwerk. Vaak worden vanuit de reguliere zorg medicijnen voorgeschreven die niet goed samengaan met medicinale paddestoelen. Denk hierbij aan immuunremmers en ontstekingsremmers. Veel medicinale paddestoelen hebben hun specifieke kwaliteiten en toepassing en kunnen, bij verkeerd gebruik, een averechts effect geven of juist de werking van reguliere medicijnen versterken. De stelling “baat het niet, schaad het niet” gaat bij therapeutisch gebruik van medicinale paddestoelen niet op. Tijdens de anamnese wordt uitgebreid ingegaan op uw huidig medicijngebruik.

Een therapeutische toepassing van medicinale paddestoelen staat niet op zichzelf. De toepassing van medicinale paddestoelen gaat vaak samen met een alkalisch dieet en een ontgiftingskuur. Daarnaast gebruik ik ook andere supplementen die de specifieke werking van medicinale paddestoelen versterken.